Matematik

HASTER. FUNKTIONER

14. marts 2009 af c0hzei (Slettet)

funktionen f er givet ved f(x) =x2 om en anden funktion g vides, at g(x) er omvendt propertional med f(x), og at g(2) = 1 bestem en forskrift for g.

sådan lyder opgaven,

Og når den er omvendt propertional, vil det så sige, at parablen bliver spejlvendt på x-aksen? og hvordan kan jeg finde forskriften.

Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2009 af peter lind

Det betyder at g(x)=k/f(x), hvor k er en konstant.


Svar #2
14. marts 2009 af c0hzei (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt, kan du uddybe dig ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2009 af juventuz (Slettet)

g(x)=k/f(x)

din opgave er så at finde k, da det er det eneste, der mangler, før din forskrift er fundet.

g(2)=k/22=1

k=4

g(x)=4/f(x), hvoraf det ses, at g(x)=4/x2


Svar #4
15. marts 2009 af c0hzei (Slettet)

okay men hvor kommer k ind i billedet ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2009 af juventuz (Slettet)

#4 Har du aldrig lært om omvendt og ligefrem proportionalitet? Hvis ikke, kan du ikke løse denne opgave. Læs afsnittet i din bog. Ellers vil du ikke forstå, hvad vi har skrevet til dig herinde!


Skriv et svar til: HASTER. FUNKTIONER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.