Matematik

areal af et parallelogram kan dt være negativt?

15. marts 2009 af delidolu (Slettet)

Hejsa

har regnet arealet i et parallelogram til at give -14 ... må man så godt tage det numeriske værdi for at det giver et positivt tal ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Nej.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Hvordan er du kommet frem til -14?


Svar #3
15. marts 2009 af delidolu (Slettet)

vektor a (2,4)

vektor b (4,-1)

det(vektorA,vektorB)=

|2  3|

|3 -1|

=2*(-1)-3*4=-2-12=-14

sådan her


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Hvad blev der af 4-tallene?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

her skal man da netop bruge numerisk værdi ? den numeriske værdi af det(vektora,vektorb) er arealet


Svar #6
15. marts 2009 af delidolu (Slettet)

vektor a (2,3)

vektor b (4,-1)

det(vektorA,vektorB)=

|2 4|

|3 -1|

=2*(-1)-3*4=-2-12=|-14|=14

sådan her mente jeg


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

dog ser dine udregnr lidt suspekte ud sys jeg nok

vektor a (2,4)

vektor b (4,-1)
 

så bliver det(a,b) = 2*(-1)-4*4 = -18 . arealet er dog 18.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

sorry ja men så ser det meget fornuftigt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. marts 2009 af Darwin (Slettet)

Arealet af et parallelogram er netop den absolutte værdi af determinanten, dvs. Aparallelogram = |det(a,b)|.


Skriv et svar til: areal af et parallelogram kan dt være negativt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.