Fysik

mekaniske energi tab

15. marts 2009 af Filly (Slettet)

Godaften dejlige mennesker... Håber lidt at i kan hjælpe mig med det her selvom at det er søndag aften. Jeg ved ikke hvor jeg skal starte og komme videre håber i kan hjælpe

Når en elevator bevæger sig nedad, må farten af sikkerhedsmæssige grunde ikke blive stor. Hvis farten ved uheld kommer op på 21,2m/s, stopper en nødbremse elevatoren over en strækning på 38,5m. Under opbremsningen afsættes den tabte mekaniske energi i nogle keramiske bremseklodser med varmekapaciteten 11,9kJ/K. massen af elevator med passagerer er 2,27*10^4kg.
c) Beregn tabet i mekanisk energi og temperaturstigningen i klodserne. Beregn størrelsen af bremsekraften
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Beregn den kinetiske energi af elevatoren. Denne energi skal nu afsættes på en strækning på 38,5m.


Svar #2
15. marts 2009 af Filly (Slettet)

okey så jeg har regnet ud af den kinetiske energi er 2,39*10^5J men hva mener du så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Bremsekraften skal nu fjerne den mængde kinetisk energi fra elevatoren ved at lave et arbejde, der er modsat rettet hastigheden på elevatoren. Du kan dermed beregne bremsekraften.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2009 af mathon

c)
|Ekin| = ½*m*v2

|Ekin| = C*ΔT
hvoraf
ΔT = |Ekin|/C
........

a = -vo2/(2*Δh)

Fbremse = m*|a|

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2009 af mathon

på foranledning
af
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=656326&goto=656332#656332
.............


 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2009 af mathon

|Ekin| = ½*m*v2 = ½*(2,27*104 kg)*(21,2 m/s)2 = 5,10114*106 J

ΔT = |Ekin|/C = (5,10114*106 J)/(11,9*103 J/K) = 428,7 K

a = -(21,2 m/s)2/(2*(38,5 m)) = -5,83688 m/s2

Fbremse = m*|a| = (2,27*104 kg)*(5,83688 m/s2) = 132497,2 N ≈ 132,5 kN


Svar #7
16. marts 2009 af Filly (Slettet)

Okey tusind tak...


Skriv et svar til: mekaniske energi tab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.