Kemi

stofmængde beregning

16. marts 2009 af ultralyd (Slettet)

Saltindholdet i en peberrodssalat ønskes bestemt ved titrering. Der er afvejes 8,18g af salaten i en 100 mL konisk kolbe.

Herefter tilsættes ca. 50mL demineraliseret vand, og opløsningen bringes til at koge et par minutter. Ved opvarmning opløses NaCl fra salaten i vandet.

efter afkøling titreres opløsningen med 0,100M AgNO3, idet der anvendes en indikator til bestemmelse af ækvivalenspunktet.

Når ækvivalenspunktet er nået, aflæses buretten, og det konstateres, at der er brugt 11,3 mL af sølvnitratopløsningen.

a)Beregn stofmængden af Ag+, der er anvendt til titreringen ??

nogen der kan hjælpe ??


Svar #1
16. marts 2009 af ultralyd (Slettet)

Jeg har gjordt sådan .,

n = V * c

11,3 mL*0,100 =1,13mol

men ved ikke helt om det er rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2009 af mathon

n = V * c

n = (0,0113 L)*(0,1 mol/L) = 0,00113 mol


Svar #3
16. marts 2009 af ultralyd (Slettet)

Okay tak :D

Skal man altid lave V om til L ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2009 af mathon

eller

n = (11,3 mL)*(0,1 mmol/mL) = 1,13 mmol = 0,00113 mol


Skriv et svar til: stofmængde beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.