Matematik

punktmængde i forbindelse med kugler

16. marts 2009 af mrsdarcy (Slettet)

 hej igen! Jeg har lige endnu et spørgsmål:

Hvad menes der med punktmængde her?

Angiv hvilken punktmængde følgende ligning fremstiller:

x^2-4x+y^2+6x=13

finder man bare kuglens ligning - og på den måde altså centrums koordinater og radius - tegner cirklen og pukntmængden er så alle de koordinatsæt der befinder sig inde i den????!

(det er jo kun i et 2.dimensionalt koordinatsystem, så det kan ikke dreje sig om punktmængden på "kugle"fladen - det er en CIRKEL og ikke en KUGLE)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 står der 6x? Hvis der gør har du

x2-4x+y2+6x=13 ⇔ (x+1)2+(y-0)2=12 ... dvs en cirkel med centrum i (x,y)=___ og radius r=___


Skriv et svar til: punktmængde i forbindelse med kugler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.