Matematik

funktioner

18. marts 2009 af Korotayev (Slettet)

Er der en der kan hjælpe?

Opgaven lyder:

To funktioner f og g er bestemt ved:

f(x) = 1/4 x2 - x + 2

g(x) = 1/3 x + 3

Løs ligningen f(x) = g(x)

Skitser graferne for f og g og løs uligheden f (x) mindre eller lig med g (x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2009 af Damgreen (Slettet)

Løs ligningen  f(x)=g(x)

Her sætter du 1/4x2 -x + 2 lig med 1/3x + 3 og løser ligningen:

1/4x2 - x + 2 = 1/3x + 3

Så er det en ganske normal ligning hvor du vil have X til at stå alene på den ene side af ligheds-tegnet.

Skitser graferne for f og g og løs uligheden f (x) mindre eller lig med g (x)

Jeg har i dette tilfælde matematik programmet "Mathcad" og er ikke helt sikker på hvilke andre problemer der vil kunne klare denne opgave. "Microsoft Math 3.0" kan være et bud.

Håber det hjalp dig en smule :-)


Svar #2
18. marts 2009 af Korotayev (Slettet)

Tusind tak.

Men jeg er rigtig dårlig til at løse almindelig ligninger.

Ved slet ik lige hvordan jeg skal gribe den an


Svar #3
18. marts 2009 af Korotayev (Slettet)

Er det egentlig ik en anden grads ligning?


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.