Matematik

logarimtme funktionen

19. marts 2009 af helle91 (Slettet)

heej :D

jeg har fået en opgave med logaraitme, og jeg er desværre helt på bar bund. Håber der er nogen der kan hjælpe. På forhånd tak

opgaven lyder således: Massen af den radioaktie isotop Ni.63 er bestemt ved

f(t) = 2e-0,007534t

hvor t er tiden( målt i år) , og f(t) er massen af klumoen(målt i gram)

- Betem halveringstiden, og bestem hvor mange år der går, før massen af klupen er 0,5 g.

jeg skal vel bruge ln, men hvordan gør jeg ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2009 af playstation (Slettet)

halveringstiden findes ved at sige T½ = ln(0,5)/ln(a), a i denne sammenhæng er - 0,007534.

antal år bestemmes ved at indsætte 0,5 g ind på f(t) ´s plads og isolere t.

MvH Playstation


Svar #2
19. marts 2009 af helle91 (Slettet)

så jeg sætter de op således

ln(0,5) = Ln(-0,007534)

ln(0,5)/ln(-0,007534)     ?

men hvad så med 2 tallet fra; 2e ? skal jeg så dividere overstående resultat med 2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Pas på her. a er ikke lig med -0,007534, derimod er ln(a) = -0,007534, idet a = e-0,007534. Dvs.

T0,5 = ln(0,5) / -0,007534.


Svar #4
21. marts 2009 af helle91 (Slettet)

Jeg er ikke helt med ? ..

f(t) = 2e^-0,007534t

hvis jeg så skal finde halvveringstiden bruger jeg ln

T½ = ln(0,5) / ln(-0,007534)

men hvad gør jeg så ved 2 tallet ? skal jeg så dividere resultatet her, med 2 ?


Skriv et svar til: logarimtme funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.