Matematik

eksponentiel funktion

19. marts 2009 af teamwork (Slettet)

En størrelse N aftager eksponentielt: N(t)= 678·e-0,091·t, hvor tiden f er målt i minutter. 
 

 Beregn den procentvise vækst pr. minut
 

nogen der vil hjælpe`


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2009 af Isomorphician

N(t) = 678*e-0,091t <=>

N(t) = 678*(e-0,091)t, som sammenlignes med:

y = b*ax


Svar #2
19. marts 2009 af teamwork (Slettet)

hvad skal jeg gøre med t?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2009 af Isomorphician

Den skal du ikke tænke på.

Fra y = b*ax, ved du at a svarer til fremskrivningsfaktoren.

Kig på hvad fremskrivningsfaktoren i N(t) er.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

overvej hvad e^-0,091 kan sættes a lig med i følgende formel y = b*ax og tænk over hvad de forskellige bogstaver betyder


Svar #5
19. marts 2009 af teamwork (Slettet)

så svarer a til e-0,091


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2009 af Isomorphician

Ja.


Svar #7
19. marts 2009 af teamwork (Slettet)

jeg ka ikke se hvordan jeg så skal finde svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. marts 2009 af Isomorphician

Udregn e-0,091, og se hvordan decimaltallet ser ud i procent.


Svar #9
19. marts 2009 af teamwork (Slettet)

0,91

-9%?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. marts 2009 af Isomorphician

Ja.


Svar #11
19. marts 2009 af teamwork (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.