Matematik

vektorer problem???

21. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

i koordinatsættet i planen er en linje l og en linje m bestemt ved:

l : 5x+8y+3=0

m : x over y = 3 over -1 + t * -6 over 5

linjerne l og m skærer hinanden i punktet A

a) beregn koordinatsættet til A ???

b) Beregn den spidse vinkel mellem l og m ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Indsæt m's x og y koordinat i ligningen for l. Så får du en ligning med parameteren t som ubekendt. Løs den og sæt den fundne værdi for t ind i parameterfremstillingen for m. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Se vedh. fil.


Svar #3
21. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

hvilken vedh. fil??


Svar #4
21. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

skal jeg ikk sætte ind i formlen a(x-x0)+b(y-y0) = O ????


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

#3 Sorry. Her kommer den.

Vedhæftet fil:Dok2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Linjen m har en parameterfremstilling med koordinatfunktionerne: x(t) = 3 - 6*t og y(t) = -1+ 5*t. Der hvor linjerne skærer hinanden må deres x og y koordinater være det samme, så vi kan sætte m's koordinater ind i ligningen for l:5*x + 8*y + 3 = 0. Vi får så : 5*(3 - 6*t) + 8*(-1 + 5*t) + 3 = 0.  Find t, så fortsætter vi derfra.


Svar #7
21. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

har regnet t ud til -1

du sagde noget med at t-værdien skal sættes ind i parameterfremstillingen for m, men hvordan??


Svar #8
21. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

er det så således:

3 over -1 * (-1) * 6 over 5 ,.. her har jeg bare sat t-værdien ind


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Nemlig, udregn koordinaterne hver for sig, så har du skæringspunktet.


Svar #10
21. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

hva mener du med det?


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Skrives m's parameterfremstilling ud koordinatvis får x(t) = 3 - 6*t og y(t) = -1+ 5*t. Indsættes t = -1 får  du x(-1) = 3 - 6*(-1) = 9 og y(-1) = -1 + 5*(-1) = -6. Skæringspunktet er så (9, -6). Hvilket passer med richterklanens tegning.


Svar #12
21. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

lige for at være helt med hvor fpr du x(t) og y(t) fra?? er lige lidt forvirret ..


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. marts 2009 af kieslich (Slettet)

se fil

Vedhæftet fil:vektor.doc

Svar #14
21. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

kan ikk læse filen,.. tallene er skrevet i bogstaver,.. hmm ??


Svar #15
21. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

har fundet ud af det med filen,.. nu skal jeg så beregne den spidse vinel mellem l og m ?? hva menes der med det??


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Hvilken klasse går du i?


Svar #17
21. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

tager et halvårs matematik på A niveau


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Så skal du bruge vektorregning, specielt a•b = |a|*|b|*cos(v)   (fede bogstaver er vektorer). Den fede prik er prikken i prikproduktet.

Vinklen mellem de to vektorer er lig med vinklen mellem deres retningsvektorer. Du kender m's retningsvektor. Der er (-6 over 5).

Du kender l's normalvektor. Hvis linjens ligning er ax + by +c = 0 er (a over b) normalvektoren. Hatter du denne vektor (finder tværvektoren) får du en retningsvektor.

Indsæt de to retningsvektorer i formlen øverst, løs og find v.


Svar #19
21. marts 2009 af Nadine1989 (Slettet)

skal jeg da ikk bruge distformlen her for at finde vinklen??


Brugbart svar (0)

Svar #20
21. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Nej, kun den formel jeg skrev i sidste indlæg.


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.