Matematik

Prøven ...

22. marts 2009 af Mulle15 (Slettet)

Ja, vi fik forleden vores matematik prøver tilbage, hvor jeg fik "gættet" mig frem til et 7 tal. Det er jeg ikke særlig tilfreds med, for det kan gøres bedre. Derfor vil jeg gerne vide mere om de opgaver jeg var i tvivl om, som I kan hjælpe mig med.

De tre første regnestykker jeg fik fejl i var gange/divider tal med kommaer:

3,45*10 = (mit svar: 0,345)

3,45 : 100 = (mit svar: 0,3450)

5,3 : 1/10 = ??

I reducering fik jeg fejl i

a*(3a-b) = (mit svar: 3a2-ab) Hvad fejlen er i dette regnestykke er, aner jeg virkelig ikke ..

Så var der procenter, som skulle regnes, uden lommeregner. Jeg fik "gættet" mig frem til de rigtige svar. Men jeg vil gerne vide "metoden" hvordan man regner procenter uden lommeregner, for der kan komme svære procentstykker på et tidspunkt, som man jo ikke bare kan gætte sig frem til ..

Foreksempel:

25% af 1200 kr er... 300 kr.

125 % af 1200 kr. er... 1500 kr.

10% af 399 kr...

- Jeg vil gerne vide, hvad det er jeg har gjort galt, og hvordan man regner det her ud uden brug af lommeregner..


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af Dynin (Slettet)

3,45*10=34,5

3,45 :100=0,0345

5,3 : (1/10) =5,3*10=53

a*(3a-b)=3a2-ab ... har du fået fejl i dette så må din lærer forklare


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

når du ganger noget med er tal der er større end 1 gør du det altid større 3,45*10 bliver derfor større-10 gange større. Du rykker da kommaet en plads til højre 34,5

3,45 : 100. du undersøger hvor mange gange 100 går op i tallet. du rykker kommaet to pladser til venstre 0,0345. 

 5,3 : 1/10.  du ser hvor mange gange 0,1 går op i 5,3 . men dette kan også skrive som 5,3*10 da man dividere ved at gange med den omvendte så du får 53.

du dividere med 100 hvorefter du gange med det  antal procent du ude efter. huske f.eks. at 25 % er det samme som 1/4


Svar #3
22. marts 2009 af Mulle15 (Slettet)

Arh, jeg er med :-)


Skriv et svar til: Prøven ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.