Matematik

løs ligning

23. marts 2009 af sasxa (Slettet)

Ligning her er sikkert nem men er i tvivl om det jeg har lavet er rigtigt

Log(x)+log(x+3) = 1

Nogen der har et forslag


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2009 af Isomorphician

Udnyt at: log(a) + log(b) = log(a*b)


Svar #2
23. marts 2009 af sasxa (Slettet)

gjorde jeg os.... fik log(x(x+3)) = 1....så

x(x+3) = 10

x+3 = 10/x

x=10/x-3

x2=7

Gir bar ik mening


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. marts 2009 af Isomorphician

x = (10/x) - 3

Du skal huske at gange alle leddene med x:

x2 = 10 - 3x

...

Sæt ovenstående på denne form:

ax2 + bx + c = 0, og løs som almindelig andengradsligning.


Svar #4
23. marts 2009 af sasxa (Slettet)

x2+3x-10 = 0

d= 32-4*1*(-10)=9-(-40) = 9+40=49

(-3+√49)/2   og (-3-√49)/2 

x = 2 og -5

????


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. marts 2009 af Isomorphician

Ja.


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.