Matematik

Funktioner

23. marts 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Hej

Hvis man har disse nedstående funktioner;

1. f(x) = (-1/6)x^2-4x-12

2. f(x) = (1/2)x + 1

hvordan kan man så finde det interval hvor parablen (1.) har en større funktionsværdi end linjen. (2.) ?

Forstår ikke lige helt spørgsmålet og heller ikke hvad det egentlig er vi skal gøre.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2009 af peter lind

Løs uligheden (-1/6)x2-4x-12 >(1/2)x + 1

>


Svar #2
24. marts 2009 af Stella Lilja (Slettet)

men der er jo to x på hver side af >, skal der ikke være tal>x ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2009 af mathon

(-1/6)x2 - 4x - 12  > (1/2)x + 1              multiplicer med -6  (ulighedstegnet vendes)

x2 + 24x + 72 < -3x - 6

x2 + 27x + 78 < 0

(-27-√(417))/2 < x < (-27+√(417))/2       nøjagtigt

-23,71 < x < -3,29                               afrundet


Svar #4
24. marts 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad det er du laver ved linje 4 ? hvor får du tallene fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2009 af peter lind

Man skal løse andengradsligningen x2 + 27x + 78 = 0 Polynomiet er i dette tilfælde negativ mellem rødderne


Svar #6
24. marts 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Jaer...men forstår stadig ikke hvad der er sket fra linje 3-4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2009 af peter lind

Mathon har løst andengradsligningen og fundet løsningerne (-27-√(417))/2 samt (-27+√(417))/2


Svar #8
25. marts 2009 af Stella Lilja (Slettet)

nååå, men hvorfor stiller han det sådan op; (-27-√(417))/2 < x < (-27+√(417))/2  ? hvor skal x være større end (-27-√(417))/2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. marts 2009 af peter lind

For at andetgradspolynomiet skal være negativ skal x ligge mellem rødderne. Du ser det bedst ved at lave en graf af polynomiet.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.