Matematik

Længde af stang i plan

25. marts 2009 af bravery2008 (Slettet)

Jeg skal bestemme længden af en stang i et plan. Stangenfølger linjen med parameterfremstillingen:

x=30

y=2,75+900t

z=15+125t

stangen går fra punktet G(30;2,75;15) og står vinkelret på planen med ligningen:
36y-5088+5z=0

Hvad stiller jeg op her? Det er vel ikke bare afstanden mellem punkt og plan, vel?  Håber der er nogen som kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jo, det er afstanden fra et punkt til en plan, du får afstanden = (IAx+By+Cz+DI)/√(A2+B2+C2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er numerisk-tegn, der står i tælleren, ved bare ikke hvordan jeg skriver en lodret streg.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2009 af peter lind

#2 På tastaturet øverst til højre lige foran  <-  tasten er der en tast med ´, ` og |. Det sidste får du ved samtidig at trykke på AltGr tasten


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

mange tak, jeg fik øje på den, men den er bare næsten helt udvisket på mit tastatur, her er den: |


Skriv et svar til: Længde af stang i plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.