Matematik

Inverse funktioner...

25. marts 2009 af dunark (Slettet)

 hey folks...

Jeg har fået til opgave at angive de inverse funktioner til de følgende funktioner...

h(x)=10^x

i(x)=1/x

j(x)=-x+1

k(x)=x^9

Hvis nogen vil hjælpe så vil jeg anbefale at ahve en masse mellemregninger på...

Vi kender godt teminologien i skolen men selve udregningerne har vi ikke arbejdet så meget på endnu...


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal først tegne dem op og undersøge dem. En funktion har en invers f -1(y), hvis den er 1:1. I praksisbetyder det, at, når du slår en vandret streg, må den kun ramme funktionen et enkelt sted. Så løs med hensyn til x. Hvis den rammer mere end et sted, som i for eksempel funktionen y=x2, så behøver du ikke gøre mere.


Svar #2
25. marts 2009 af dunark (Slettet)

 har dem allerede i graphmatica...

kan det passe at i(x) er den eneste der ikke kan laves en invers funktion til??


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

nej den er da god nok y=1/x <=> x=1/y, x,y ≠ 0, prøv igen


Svar #4
25. marts 2009 af dunark (Slettet)

 h(x)...

den jeg gav op på... eller findes der en raffineret måde at flytte potensen på??


Svar #5
26. marts 2009 af dunark (Slettet)

 nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal tegne dem op, så kan du se det, der er ingen grund til, at jeg begynder at tegne på, du skal kort fortalt have, at når x og x0 hører til definitionsmængden for f  og x ≠ x0 <=> f(x) ≠ f(x0), så er der en invers, som vi kalder f -1, eller sagt på en anden måde y=f -1(x) <=> x = f(y), så ja du kan da godt løse med hensyn til x, men du skal bare sikre dig, at den opfylder betingelserne. Men tegn nu op!!!


Skriv et svar til: Inverse funktioner...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.