Matematik

Hurtig opgave!

25. marts 2009 af Booklover (Slettet)

Hej Alle.

Jeg har i Mat. en opgave som jeg simpelthen intet fatter af (...) - jeg håbede derfor at nogen herinde har tid og lyst til lige at give mig en ledetråd ;D

Faktoriser hvert af andengradspolynomierne

a) f(x) = 3x2 - 35x + 91         

b) g(x) = x2 - 13x +36

Udnyt faktoriseringen til at forkorte brøken

3x2 - 36x + 81 / x2 - 13x + 36

For hvilke x-værdier kan brøken forkortes?

Hvad menes der med 'faktoriser' ???? - jeg forstår simpelthen intet!!!

Smil Marie.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Et andetgradspolynomie kan faktoriseres, hvis rødderne kendes:

ax^2+bx+c= a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne.


Svar #2
25. marts 2009 af Booklover (Slettet)

Dvs. at selve faktoreringen består i at anvende udtrykket : ax^2+bx+c= a(x-r1)(x-r2) ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2; Ja, men til dette skal du selvfølgelig finde rødderne.


Svar #4
25. marts 2009 af Booklover (Slettet)

Ok - tak! Men hvad menes der så med udtrykket: For hvilke x-værdier kan brøken forkortes? Og hvordan udnyttes faktoreringen til at forkorte brøken!!!! ??? - jeg er stadig lidt lost! Undskyld for besværet ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Prøv at faktorisere til at starte med. =)


Svar #6
25. marts 2009 af Booklover (Slettet)

Ok! Men tusind tak!!!


Skriv et svar til: Hurtig opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.