Kemi

elementaranalyse- lille opgave

26. marts 2009 af delidolu (Slettet)

hejsa

opgaven;

Ved analyse af et stof finder man at de indeholder (masse%),
C: 48,6%
H: 8,2%
O: 43,2%
a) Hvad er masserne af henholdsvis C, H og O i 100g af stoffet;

hvordan finder man det ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

hvis du har 100g stof ialt og f.eks. O udgør 43,2 % heraf må massen være 43,2 g da dette jo netop er 43,2 % af de 100 gram


Svar #2
26. marts 2009 af delidolu (Slettet)

nårhja :D

men hvad nu hvis det var 120g i stedet for 100g, hvor kunne man så regne det ud :

bare så forståelsen er helt på plads, hvis man nu skulle støde på en anderledes opgave ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2009 af dr. crow (Slettet)

massen af O = 120 * 0,432 så har du svaret.  som tilfældigvis er 51,84 gram

massen af C = 120 * 0,486 = 58,32 g

massen af H = 120 * 0,82 = 9,84


Skriv et svar til: elementaranalyse- lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.