Matematik

REGNESKRIFT FOR FUNKTIONER - HJÆLP PLEASE!

26. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

 Opgave:

Idet f (x) = 2x + 3 og g (x) = x^2 - 4, skal en regneforskrift, herunder definitionsmængde, for hver af følgende funktioner:

(f + g)(x)

(f - g)(x)

(fg)(x)

(f/g)(x)

(g/f)(x)

Please hjælp. har ingen idé om hvad man skal :-/


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2009 af Dynin (Slettet)

(f*g)(x)=f(x)g(x)=(2x+3)(x2-4)=2x3+3x2-8x-12 som er defineret overalt ... do med de øvrige ... for definitionsmængden skal du kigge på hvornår udtrykket giver mening (HINT når man ikke dividere med 0!)


Svar #2
26. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

 okay, så det her: 2x^3+3x^2-8x-12 er det endelige resultat?

vil du ikke lige tjekke om den næste så også er rigtigt. her forsøger jeg:

(f - g)(x) = (2x + 3) - (x^2 - 4) 

(man hæver parantesen for at gøre det nemmere så der kommer til at stå):

2x - 3 - x^2 - 4 -> Ikke sandt? Er ikke så god til de der regneregler.

Så kommer der til at stå:

2x - 7 - x^2

Men jeg forstår ikke, du har ganget de to paranteser med hinanden??? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#2 jeg har regnet på (fg)(x) ...

(f-g)(x)=2x+7-x2 ... du laver en fortegnsfejl, når du hæver parentesen


Svar #4
26. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

 okay, så det du lige har skrevet er det endelige resultat - eller regneforskriften for den første ligning ikke sandt? 

men nu skal jeg jo også angive Definitionsmængden af ligningen. hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. marts 2009 af Dynin (Slettet)

For (f-g)(x)=-x2+2x+7 er definitionsmængden alle (reelle) tal, da udtrykket giver mening for alle x

............ for (fg)(x) står svaret i #1


Svar #6
26. marts 2009 af Saraoa (Slettet)

 så det vil sige......? Dm(f) = alle reelle tal, eller... :-) ?

tusinde tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#6 du skal nok skrive Dm(f-g)=]-∞;∞[ for (f-g)(x) og Dm(fg)=]-∞;∞[ for (fg)(x)


Skriv et svar til: REGNESKRIFT FOR FUNKTIONER - HJÆLP PLEASE!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.