Kemi

lille opgave NaNO3??? -

28. marts 2009 af Indee (Slettet)

Hej,

jeg har en opgave, hvor vi har 2,45 g Na2SO4 som er opløst i demi vand i en 250 kolbe, den formelle koncentration for Na2SO4 i vandet er = 0,069 M/L, den aktuelle koncentration af de to stoffer er så:

[ 2 Na ] = 0,138 og [SO4] = 0,069.

denne opløsning blandet nu ydeligere med 100 ml 0,150 M natriumnitrat.

nu skal jeg så beregne de aktuelle koncentrationer af Na+, SO4 (2-) og NO3(-)

mit spørgsmål er så, ville reaktionsskemaet ikke skulle se sådan ud?

Na2SO4 + NaNO3 --> 3 Na + SO4 + NO3???

eller ser det bare sådan ud:

Na2SO4 + NO3 --> 2 Na + SO4 + NO3??

håber i kan hjælpe tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2009 af .:Tarzan:. (Slettet)

Den første, men jeg er ikke sikker... hmmm


Svar #2
28. marts 2009 af Indee (Slettet)

er der ingen somj ved det???


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2009 af badooo (Slettet)

Hvor forsvinder den ene natrium-ion hen i nr. 2? Jeg stoetter #1 i at du skal bruge nr. 1...


Svar #4
28. marts 2009 af Indee (Slettet)

ja det var også det jeg tænkte :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=661862


Skriv et svar til: lille opgave NaNO3??? -

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.