Matematik

Funktion.

29. marts 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Jeg har en forskrift :  g = 0,82993x + 226,7532

Så får jeg at vide : "Sammenhængen mellem temperatur t, målt i grader, og temperaturen F, målt i grader Fahrenheit er givet ved:

F = 1,8 * t + 32

Jeg skal bestemme et udtryk for trykket som funktion af temperaturen målt i grader fahrebheit.

Forstår ikke helt om jeg skal finde mit t eller F ud fra at solve med et vilkårligt tal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2009 af juventuz (Slettet)

Går ud fra, den første forskrift viser trykket g som funktion af temperaturen x i grader celsius?

 Hvis dette er tilfældet, skal du isolere t i F=1.8t+32 og substituere den værdi for t i den første forskrift.


Svar #2
29. marts 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Men mit F er det bare et tilfældigt tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2009 af juventuz (Slettet)

F er temperaturen i fahrenheit. Hvis du gør, som jeg skrev i #1, vil trykket blive en funktion af temperaturen målt i grader fahrenheit


Svar #4
29. marts 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Ja, men hvis jeg skal solve t er kan jeg ikke have to ubekendte?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2009 af juventuz (Slettet)

g=0.82993x+226.7532

F=1.8t+32

t=(F-32)/1.8

med indsat t istedet for x

g=0.82993((F-32)/1.8)+226.7532=.461072*f + 211.999
 

hvoraf det ses, at tryket bliver en funktion af temperaturen i fahrenheit


Svar #6
29. marts 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Nårh sådan. Mange tak.


Svar #7
29. marts 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Jeg kan ikke forstå hvordan man får det til 0,4... og 211.... ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. marts 2009 af mathon

g = 0,82993*t + 226,7532

g = 0,82993*((F-32)/1,8) + 226,7532

g = (0,82993/1,8)*(F-32) + 226,7532

g = 0,461072*(F-32) + 226,7532

g = 0,461072*F - 14,7543 + 226,7532

                                         g = 0,461072*F + 211,999


 


Svar #9
29. marts 2009 af BeautyGeek (Slettet)

g = (0,82993/1,8)*(F-32) + 226,7532 >> Hvorfor deler vi 0,8.... med 1,8?


Skriv et svar til: Funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.