Fysik

formel for øget masse

29. marts 2009 af Yndlingsbabe (Slettet)

spørgsmålet lyder:

Enhver energitilvækst giver ifølge Einsteins formel en øget masse.

Hvor meget øges massen for en mand på 100 kg. som med en hastighed på 2300 km/h flyver til New York med en Concorde?

Hvor hurtigt skal han bevæge sig før massen er øget med 10 % ?

Hvilken formel skal jeg bruge og hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2009 af mathon

m = mo*√(1+(v/c)2)

2300 km/h = 638,889 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2009 af goathunter (Slettet)

den normale formel for masse forøgelse er m = m0 / sqrt(1-(v/c)^2) og den er ikke ækvivalent med den mathon skrev.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2009 af mathon

sorry
efter kontrolopslag og stabilisering af hukommelsen foranlediget af en årvågen goathunter

m = mo/√(1 - (v/c)2)


Skriv et svar til: formel for øget masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.