Matematik

Eksamenssæt 2008 opgave 5 udenhjælpemidler

30. marts 2009 af salle89 (Slettet)

Hej...

jeg ville blive rigtig glad hvis der var en der ville hjælpe mig kan simpelthen ikke lige se hvordan jeg skal løse den.

opgaven lyder:

En cirkel er givet ved ligningen

x2 + 2x + y2 – 4y

og det oplyses, at punktet P(1,1) ligger på cirklen.

Bestem en ligning for tangenten til cirklen i punktet P
 

Håber på hjælp... på forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

står der ligningen :

x2 + 2x + y2 – 4y ?   det er ingen ligning står der mere ?


Svar #2
30. marts 2009 af salle89 (Slettet)

hov ja mig der lavede en fejl....

der skal stå = 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

x^2 + 2x + y^2 – 4y = 0 

først kan du bestemme finde centrum og og radius for din cirkel. dernæst kan du lave dig en linje der går fra radius ud til punktet p.

du ved at denne linje står vinkelret på tangenten og at de begge går gennem samme punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2009 af M;e (Slettet)

x^2 + 2x + y^2 - 4y = 0 ?

I så fald omskriver du til formen:

(x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2

Ud fra denne form kan cirklens centrum aflæses og med dette bestemmes vektor CP, der er normalvektor til tangenten i P.

Du bruger nu, at :

a(x-x0)+ b(y-y0) = 0

og vupti!


Svar #5
30. marts 2009 af salle89 (Slettet)

Oki tak:)

nu er det ikk for at være besværlig eller noget men kunne i måske skære det ud i pap for mig...

så jeg er sikker på jeg forstår det helt....


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2009 af M;e (Slettet)

Sådan! Det var godt :)


Svar #7
30. marts 2009 af salle89 (Slettet)

men forstår det stadigvæk ikke:S


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. marts 2009 af M;e (Slettet)

Prøv at skitsér det for dig. Tegn en cirkel, hvor du har dennes centrum og hvor punktet P ligger på cirklen. Tegn nu en vektor, der hedder CP - prøv så at se på "beregningsmetoden" igen?


Skriv et svar til: Eksamenssæt 2008 opgave 5 udenhjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.