Kemi

saltes opløselighed i vand

30. marts 2009 af mm :) (Slettet)

Opgaven siger: "når vandige opløsninger af bariumsulfid og sølvnitrat blandes, dannes der et bundfald. Opskriv både stofreaktionsskema og ionreaktionsskema."

Er der nogen der der sød at hjælpe mig? Jeg er ikke god til at oversætte ting til kemisk sprog..


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2009 af mathon

stofreaktionsskema:
BaS(aq)  +  2AgNO3(aq)  →  Ag2S(s)  +  Ba(NO3)2(aq)
                                       bundfald

[Ba2+]*[S2-] = Kop = ca. 10-50 M2

ionreaktionsskema:
Ba2+(aq)  +  S2-(aq)  +  2Ag+(aq)   +  2NO3-(aq) →  Ag2S(s)  +  Ba2+(aq)  +  2NO3-(aq)
 


Svar #2
30. marts 2009 af mm :) (Slettet)

hvordan bestemte du egentlig hvad for en stof der dannede bundfald?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2009 af mathon

rettelse:

[Ba2+]*[S2-] = Kop = ca. 10-50 M2     [Ag+]2*[S2-] = Kop = 1*10-51 M3


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2009 af playstation (Slettet)

DU kan se om der dannes bundfald ved at kigge på de to atomer opløslighed. i dette sammenhæng er sølv tungtopløslige og danner derfor bundfald.


Skriv et svar til: saltes opløselighed i vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.