Matematik

parallele vektorer

31. marts 2009 af Nim22 (Slettet)

hej

opgaven lyder: to vektorer er bestemt ved a=(4,2) og b=(x,8-x)

bestem tallet x, således at a og b er parallele

hatter a=(-2,4) og beholder b=(x,8-x)

bruger herefter skalarproduktet: (-2)*x+4*(8-x)=0

(-2)*x+32-4x=0 --> 32=4x/2x --> 32/2x --> x=32/2 = 16

men det passer ikk, når jeg prøver at indsætte 16 på x`s plads for at kontrollere


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

a=k*b (en linearkombination), hvor k er et reelt tal, så (4,2)=k*(x.8-x)<=>4=k*x og 2=k*/x-8), to ligninger med to ubekendte


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

der skl stå k*(8-x) i den sidste, sjusk


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 du regner forkert ... -2x+4*(8-x)=0 ⇔ -2x+32-4x=0 ⇔ -6x+32=0 ⇔ 6x=32 ⇔ ..


Svar #4
31. marts 2009 af Nim22 (Slettet)

når jeg bruger solve får jeg os 16/3=5,33, så det skal nok passe #3


Skriv et svar til: parallele vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.