Matematik

Vækst - BNP

01. april 2009 af Linda1 (Slettet)

I tabellen ses bruttonationalproduktet pr. indbygger i USA og kina for året 2003. Endvidere ses den årlige vækstrate i bruttonationalproduktet pr. indbygger for årene 1990-2003 i de to lande.

Usa 37562 ( bruttonationalproduktet pr indbygger i 2003) l 2,1% (Årlige vækstrate 1990-2003)

Kina 5003 ( bruttonationalproduktet pr indbygger i 2003) l 8,5 % (Årlige vækstrate 1990-2003)

I det følgende forudsættes, bruttonationalproduktet pr. indbygger i de to lande vil vokse med uændret årlige vækstrate efter 2003.

b) Bestem, hvornår de to lande vil have samme bruttonationalproduktet pr. indbygger.
 

Nogen som kan hjælpe hvordan man udregner den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2009 af Isomorphician

Du skal finde de to eksponentielle funktioner der beskriver udviklingen i hhv. USA og Kina fra 2003 og frem. Når du har fundet de to funktioner, sætter du dem lig hinanden og løser mht. x.


Svar #2
01. april 2009 af Linda1 (Slettet)

har jeg osse gjort.

Kina får jeg til:  Y=5003 * 1,085 ^x og USA til: Y=37562 * 1,021^x .
Er det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2009 af morell18 (Slettet)

det er korrekt. hvis du har en ti-89 kan du sætte dem lig med hinanden i solve x= 33,15


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2009 af Isomorphician

5003*1,085x = 37562*1,021x <=>

(5003/37562) = (1,021/1,085)x <=>

....


Skriv et svar til: Vækst - BNP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.