Matematik

Opstilling af udtryk - er helt lost !

02. april 2009 af rie123 (Slettet)

Jeg er blevet stilt denne opgave :

En kasse uden låg skal kunne rumme 125dm3 . Kassens bredde (målt i dm) er x og kassen længde (målt i dm) er x+3.

Beregn kassens højde udtrykt ved x, og bestem kasens overflade udtrykt ved x.

Er der nogen der bare har en mindste ide om hvordan jeg skal få opstilt dette udtryk, ville det være en kanon hjælp !

Tak på forhånd !

Vedhæftet fil: opgave.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du ved, at rumfanget af en kasse er længde*bredde*højde = rumfang. I dette tilfælde får du opgivet rumfanget til 125dm^3 og du får opgivet udtryk for længde og bredde.

Prøv selv at opstille udtrykket, hvis V = 125, bredde = x og længde = x+3


Svar #2
02. april 2009 af rie123 (Slettet)

okay, tror nogenlunde jeg kan bruge det . Vil bare lige høre, at så må højden og bredden vel være samme værdi, da de begge er udtrykt ved x, ikke ?


Svar #3
02. april 2009 af rie123 (Slettet)

YES har den !! tusinde tak !

Du fik lige vendt tænkeren rundt, så det gav meget mere mening ! tak


Skriv et svar til: Opstilling af udtryk - er helt lost !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.