Matematik

hvordan gør man?

04. april 2009 af biqqu (Slettet)

Hvis man  skal isolere x i:

400=7,2605e0,3854x .. hvad gør man så? Jeg ville gøre således, men problemer er så bare at jeg stadigvæk har x opløftet:

(400/7,2605e0,3854)=(7,2605e0,3854x)/(,2605e03854x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2009 af peter lind

Beregn logaritmen på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2009 af Exupery (Slettet)

400=7,2605e0,3854x

<=>

400/7,2605=e0,3854x

<=>

ln(400/7,2605)=0,3854x

<=>

x=ln(400/7,2605)/0,3854


Svar #3
04. april 2009 af biqqu (Slettet)

x=4,96249


Skriv et svar til: hvordan gør man?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.