Matematik

Info om funktion.

05. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

f (t) = 20 + 150 ln (8t +1)

Funktionen viser hvordan temperaturen stiger i takt med hvor længe en ovn er tændt.

Jeg skal inddrage en fortolkning af f ' (2) og f ' (20). Hvordan gør man det? Skal jeg differentiere den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2009 af dnadan (Slettet)

1) Bestem f'(t) (hastigheden som temperaturen ændres, dvs. enheden er en temperaturenhed(fx. kelvin) delt med en tidsenhed(er angivet om det er min, timer eller sekunder)

2) Bestem da f'(2) og f'(20), dvs. indsæt x=2 og x=20 i f'(x) fundet i 1)

3. Fortolk(er næsten gjort i 1))


Svar #2
05. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Så funktionen skal differentieres først?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2009 af dnadan (Slettet)

Yes.


Svar #4
05. april 2009 af BeautyGeek (Slettet)

Men at inddrage en fortolkning af f ' (2 og 20) , hvad betyder det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2009 af dnadan (Slettet)

Det er hastigheden hvorved temperaturen ændrer sig på de givne tidspunkter. Med andre ord: Hvornår temperaturen stiger mest inde i ovnen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Se vedhæftede fil.

Vedhæftet fil:Fortolkning.doc

Skriv et svar til: Info om funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.