Matematik

eksponentiel funktion

06. april 2009 af xchristiinex (Slettet)

f(x) = 15,71*0,8912812425x

Bestem den procentvise ændring i holdbarheden, når temperaturen øges 2ºC


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2009 af ibibib (Slettet)

(a2 - 1)·100%


Svar #2
06. april 2009 af xchristiinex (Slettet)

hvad er a ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2009 af richterklanen (Slettet)

Gider du røbe lidt mere af opgavens ordlyd?


Svar #4
08. april 2009 af xchristiinex (Slettet)

Tabellen viser sammenhørende værdier af temperaturen T i en fryser og holdbarheden D (målt i døgn) af en rullepølse, der opbevares i en fryser.

Temperatur T  | -25  | -20  |-15  | -10
Holdbarhed D | 280 | 154 |  91 |  49
 

Bestemmelse af forskriften for denne funktion

f(x) = bax

P(-25;279,18) Q(-19;139,95)

a = √(x2-x1&y2/y1)

a = √((-19)-(-25)&139,95/279,18)

a = 0,8912812425

b = y1/(a^x1)
b = 279,18/(0,8912812425^-25)
b = 15,71
Forskriften for denne funktion er:
f(x) = 15,71*0,8912812425x

C2) Bestemmelse af den procentvise ændring i holdbarheden, når temperaturen øges 2°C


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2009 af ibibib (Slettet)

Men så ved du jo hvad a er.


Svar #6
16. april 2009 af xchristiinex (Slettet)

når, okay :)

havde bare ikke lige forstået, at det var "den" a.

men mange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.