Matematik

kørt fast i prisoptimering!!??

07. april 2009 af full (Slettet)

hej igen

vores opgave lyder således:

pris pr. stk. som funktion af afsætningen er bestemt ved forskriften: p=f(x)= - 1,25 + 85

de samlede omkostninger som funktion af varemængden er bestemt ved: C= k(x) = 5x + 500

a) bestem forskriften for omsætningen R=g(x).

b) bestem forskriften for overskuddet pi (3,14) = h(x).

hjææælp!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

f(x) har du skrevet forkert, den hedder -1,25*x+85kr/stk. Omsætningen er så f(x)-k(x) = g(x). Overskuddet er omsætningen minus omkostningerne, som du skl optimere. Du sætter h'(x)=0. Hvor har du dit pi fra?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2009 af richterklanen (Slettet)

Er det muligt at se hele opgavens ordlyd?


Skriv et svar til: kørt fast i prisoptimering!!??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.