Matematik

problem med mat-opgave

10. april 2009 af Jubii:) (Slettet)

Hej, jeg har virkelig problemer med denne opgave, så håber der er nogle som kan hjælpe!

opgaven lyder således: Det radioaktive stof strontium 90 henfalder med 2,45% pr år. Et laboratorium indkøber 7 g af stoffet i 2004.

 - indfør passende betegnelser, og opskriv et matematisk udtryk, der beskriver, hvorledes mængden af strontium 90 ændrer sig med tiden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2009 af Isomorphician

Hint: Kig på eksponentiel udvikling.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2009 af biqqu (Slettet)

Radioaktivitet og mængde af radioaktiv stoffer beskrives ved en aftagende eksponentiel funktion: f(x)=b*ax, hvor a<1

f(t)=7g·(1-0,0245)t=7g·0,9755t
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2009 af biqqu (Slettet)

hvis du er i tvivl om hvor jeg får 0,0245 er det fordi: med 2,45% så dit a = 1 - 0,0245
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2009 af kieslich (Slettet)

En lille rettelse: Radioaktivitet og mængde af radioaktiv stoffer beskrives ved en aftagende eksponentiel funktion: f(x)=b*ax, hvor a<1

f(t)=7g·(1-0,0245)t=7g·0,9755t

x og t skal stå som potenser


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2009 af biqqu (Slettet)

#4 hov det glemte jeg vis lige.


Skriv et svar til: problem med mat-opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.