Kemi

Beregn Syrekoncentration

10. april 2009 af phonebooth (Slettet)

Hej

jeg sidder med denne opgave og ved ikke rigtigt, hvordan jeg skal gribe den an:

En diprot syre har pKs1=4,0 og pKs2=10

25,0mL af en opløsning af syren titreres med 0,100M NaOH med bromthymolblåt som indikator. Ved farveskiftet er der tilsat 15,7mL 0,100M NaOH. Beregn syrekoncentrationen.

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2009 af mathon

                               H2B   +   2NaOH   →   Na2B   +   2H2O
stofmængder             1 mol       2 mol

mængdeforhold    syre:base = 1:2 = ½:1

titrering:  nsyre    =    ½*nbase
              Vs*cs   =    ½*Vb*cb

cs = ½*(Vb/Vs)*cb = ½*((15,7 mL)/(25,0 mL))*(0,100 M) = ½*(15,7/25,0)*(0,1 M)



Skriv et svar til: Beregn Syrekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.