Kemi

Aktuelle koncentrationer og ph beregning

13. april 2009 af boingr (Slettet)

Jeg har lige lavet en opgave som jeg ikke ved om jeg har regnet rigtig

Opgave 3.20

Der fremstilles en opløsning af bariumhydroxid ved at opløse 5,10 g Ba(OH)2*8H2O i vand i en 250 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op med vand til mærket.

a) beregn de aktuelle koncentrationer af Ba2+ og OH-  i opløsningen

først beregnes n =m/M

n= 5,10g/315,3g/mol=0,016175 mol

c=n/v dvs. c=0,016175 mol/0,25L = 0,0647 M

c(Ba2+)=0,0647 M

c(OH-)= 2*0,0647M=0,1294 M

b) beregn pH for den færdige blanding

pOH=-log(OH-)

c(OH-)efter= 0,1294M*(0,25L/0,15L)=0,21875M

pOH=-log(0,21875)= 0,66052

pH=14-0,66052=13,3399

c) beregn de aktuelle koncentrationerner af Ba2+,NO3og OH- i blandingen

Da volumen ændrer sig

kan vi finde

C(OH-)=0,21875 M

c(Ba2+)=0,269583 M

c(NO3-)=0,13125M

JEg har desværre ikke skrevet mellemregningerne ind til c)


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. april 2009 af p_fogh (Slettet)

Hvis du har regnet rigtigt er a) og b) gode nok

Hvad sker der i c)? hælder man noget salpetersyre i?

Hvis ja, så kan du tage den omrindelige stofmængde (n) OH- og trække stofmængden af H+ fra, og beregne den nye OH- koncentration med det nye volumen - derefter er det en ny pH beregning


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. oktober 2011 af SJ11 (Slettet)

Nogen der kan fortælle hvordan man i opgave c. kommer frem til Ba2+?


Skriv et svar til: Aktuelle koncentrationer og ph beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.