Matematik

Hjælp til forståelse af formulering

13. april 2009 af Pabloibanez (Slettet)

I en opgave står dette:

I en trekant ABC gælder lBCl = 2 lABl og lACl = 5/2 lABl

Jeg forstår det som BC = 2 samt både AB og AC = 2,5, men er det rigtigt, for synes at det er lidt mærkeligt, at AB også står til sidst i formuleringen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2009 af Angelmelek (Slettet)

Der står at siden BC er dobbelt så stor som AB, mens AC er 2,5 gange så stor som AB.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2009 af SarahHarding (Slettet)

Det må da være 2,5*AB


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2009 af Angelmelek (Slettet)

Jah lige præcis, altså BC = 2*AB. mens AC = 2,5*AB.


Svar #4
13. april 2009 af Pabloibanez (Slettet)

Tak for hjælpen. Nu giver det mening.

I opgaven skal jeg så bestemme cosC, men hvordan gør jeg det, når ingen af siderne i trekanten er opgivet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2009 af Basse900 (Slettet)

prøv at opskrive trekantens sider med x , så |AB|=x, |BC|=2x og |AC|=2,5x .. eller hvordan det nu var :)

også indskriv det i coinusrelationen, af gode grunde forsvinder x'erne :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2009 af richterklanen (Slettet)

Hvis det handler om at beregne vinklerne i trekanten, så kan du vælge den ene side. som du har lyst. F.eks. kan du vælge, at |AB| = 2, så er |BC| = 4, og |AC| = 5. Anvend cosinusrelationerne på denne trekant.


Skriv et svar til: Hjælp til forståelse af formulering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.