Fysik
Skrå plan Acceleration
Hey (:
Har en klods som kører opad et skrå plan, og den bliver trukket af en lod på 50 g .. hvordan finder jeg accelerationen ? Jeg kender vinklen, og jeg har gnidningskoefficienten, men hvordan finder jeg accelerationen opad skrå planet ??
Svar #1
15. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)
Du skal starte med at lave dit vektordiagram, hvor du viser alle de kræfter, der virker på klodsen. Så adderer du dem vektorielt og finder accelerationen af ligningen ∑F=m*a Nu foregår det hle i eet plan, så du får to skalære ligninger ∑Fx=m*ax og ∑Fy=m*ay. Dit vektordiagram giver følgende vektorer:
N, som er normalkraften vinkelret på underlager, F, som er den kraft, der trækker loddet op, m*g, som er tyngdekraften og Fr som er friktionskraften, så skal du blot opløse kræfterne, så du får mgsin(θ) osv.
Svar #2
15. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)
Jeg ville lige gentage: Husk nu at lave dit vektordiagram, det er uundværligt.
Svar #4
15. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)
Den hedder ∑Fx= S-F-mgsin(α)=ma, hvor S er snorkraften, F er friktionskraften og m*g er tyngdekraften, husk også at friktionskraften er μ*N, som er normalkraften. I y-retningen (y vinkelret på underlaget) har vi
∑Fy = N+m*g*cos(α)=0, fordi der ingen bevægelse foregår i den retning.
Skriv et svar til: Skrå plan Acceleration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
