Matematik

Funktion

19. april 2009 af Determig11 (Slettet)

Opgaven lyder sådan:

En funktion f er bestemt ved

f(x) = x+(16/x) , x > 0

a) Bestem f '(x), og gør rede for, at funktionen har et minimum.

Jeg har bestemt f '(x), men mit problem er HVORFOR funktionen har et minimum?
 

jeg har bestemt f'(x) kan bare ikke komme videre f'(x) = 1- 16/x^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2009 af Muddiboy (Slettet)

Du sætter f´(x)=0 og finder x. Hvis du så tegner grafen i det givne interval, vil der ved det fundne x-værdi være minimum sted.

Eller du kunne tage værdien du finder foroven og indsætter i f(x), dernæst finder du en værdi under og en over, og ligeledes indsætter i f(x), du vil dernæst se på værdierne du får, og kan konkludere at der er et minimumssted.


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.