Matematik

3. grads polynomium

20. april 2009 af micac (Slettet)

kan jeg få noget hjælp med den her trediegradspolynomium ?

f(x) ax3+ 6x2 - 3x + 4

grafen for f har netop en vandret tangent.

a) gør rede for, at a = 4-

b) beregn en ligning for vendetagngenten til grafen for f.

en anden tangent for f har røringspunktet (- 0,25; f (- 0,25) )

c) beregn en ligning for denne tangent.

nogen der kan hjælpe med de tre spørgsmål ? er helt ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2009 af mathon

vandret tangent kræver
at

f '(x) = 0 har netop én løsning


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. april 2009 af mathon

f '(x) = 3ax2 + 12x - 3 = 0

ax2 + 4x - 1 = 0 og én løsning              efter division med 3

en 2.gradsligning har netop én løsning, når diskriminanten er lig med 0

d = b2 - 4ac = 42 - 4*a*(-1) = 0

16 + 4a = 0

a = -4


Skriv et svar til: 3. grads polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.