Matematik

En firkant.

21. april 2009 af lalida (Slettet)

I en firkant ABCD er vinkel A =110grader, vinkel D=115grader, lADl=5,0, lABl=4,2 og lCDl=7,8. Hvordan beregner jeg så lBCl? :/


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. april 2009 af HansL (Slettet)

Del figuren over i to trekanter mellem B og D.

Se på trekant ABD. Find Længden |BD| med cosinusrelationerne.

Se på trekant ABD. Find vinkel D med sinusrelationerne

Se på trekant BCD. Find vinkel D med formlen: 115 - D i trekant ABD = D i trekant BCD

Se på trekant BCD . Nu finder du |BC| med cosinusrelationerne.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2009 af elmoro3 (Slettet)

Hej

Undskyld at jeg skriver dette, fordi jeg er ikke sikker. Men kunne det ikke være at f.eks D er 115 grader. Og du skrev CD=7,8. Der er et tal som står mellem dem. C kunne enten være 22, 8 eller 108,8. Du trækker fra eller lægger til. 115-7.8 eller 155+7,8.

Måske kan du prøve ud fra det, ellers er der lige selv lektier jeg skal lave (:

!Peace!


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2009 af elmoro3 (Slettet)

Eller prøv og tegne den og bruge det som jeg skrev første gang. Håber det vil hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2009 af HansL (Slettet)

#2 Lægger du længdemål sammen med vinkler?


Svar #5
21. april 2009 af lalida (Slettet)

#1, mange tak for svar. :) - Det hjalp ;)


Skriv et svar til: En firkant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.