Matematik

NEMT, men haster - målestoksforhold

21. april 2009 af mill2010 (Slettet)

Hey, jeg sidder og hjælper min lillesøster med matematik, og det burde være barnemad.
Det er det også, men min hjerne har muligvis lagt sig til at sove.

Men her kommer den nemme opgave: 
Lav en tegning af en cirkel med radius 30 m. brug målestokforholdet 1: 500 - forklar hvordan du gør. 
 

(minus tegning) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2009 af anneberg89 (Slettet)

lav en cirkel med radius 30/500 = 0,04 m = 4 cm


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. april 2009 af morell18 (Slettet)

tag en passer og fold den 4 cm ud.


Svar #3
21. april 2009 af mill2010 (Slettet)

 sejt, så det er bare 30/500? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2009 af MarkH83 (Slettet)

Ja.. 1:500 betyder jo, at hver centimeter i din miniature svarer til 500 centimeter i den originale.. Med andre ord er miniaturen 500 gange mindre, og derfor 30/500 = 0,04

Mvh

Mark


Skriv et svar til: NEMT, men haster - målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.