Matematik

Hjælp til firkanter!

23. april 2009 af Lokeru (Slettet)

Jeg har en firkant ABCD

Hvor A og B er retvinklet, og de andre er ukendte

Siderne |AB| = 5

|AD| = 7 og |CD| = 6

Jeg skal finde siden |BD| samt |AC|, AC får firkanten til at danne to trekanter, men hvordan finder jeg siden BC?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2009 af ibibib (Slettet)

Du kender vel vinkel D?. Tegn en "højde" fra C til AD.


Svar #2
23. april 2009 af Lokeru (Slettet)

Vinkel D er 56,44, men jeg forstår det ikke.. Jeg får jo ikke siden |BC| ved at tegne en højde på?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2009 af ibibib (Slettet)

Nej, men du får en retvinklet trekant, hvor BC er hypotenuse.


Svar #4
23. april 2009 af Lokeru (Slettet)

Jamen hvad hjælper det når jeg stadig har to ubekendte sider?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2009 af ibibib (Slettet)

Hvis du kender en side og to vinkler kan du beregne resten.


Svar #6
23. april 2009 af Lokeru (Slettet)

ååh ja


Skriv et svar til: Hjælp til firkanter!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.