Matematik

rumfang a en cylinder?

24. april 2009 af emd (Slettet)

Hej allesammen.

Jeg har en problemregning for , men jeg kan ikke finde ud af, at regne rumfanget ud, for en cylinder.
Der står sådan i opgaven: Den er 1,2 cm lang og har form som en cylinder. Diameteren er 0,8 cm.
Hvordan gør jeg, hvis jeg kan få hjælp?

_Emilie


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

Volumen = højde * bundareal = h*π*(d/2)2


Svar #2
24. april 2009 af emd (Slettet)

Men jeg har jo kun længden, er det bundarealet? og jeg har jo ikke højden.


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. april 2009 af Youngmann (Slettet)

V = pi · r2 · h       , hvor r er radius og h er højden.

"Den er 1,2 cm lang..." må nok betyde, at den er 1,2 cm høj(=højden)

r finder du således: 0,8 cm / 2 = 0,4 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

h = 1,2 cm   d= 0,8cm sæt ind i formlen.


Svar #5
24. april 2009 af emd (Slettet)

så det vil sige, at formlen/mellemregningen er: 1,2*pi*(0,/*2)^2
hvis jeg altså har forstået det ret ? :-)


Svar #6
24. april 2009 af emd (Slettet)

skrev lige en fejl * inde i () skal der stå (0,8/2)^2


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

ja sådan ser mellemregningen ud


Svar #8
24. april 2009 af emd (Slettet)

tusind tak ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
24. april 2009 af mathon

eller
Vcyl = (π/4)*d2*h


Skriv et svar til: rumfang a en cylinder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.