Matematik

Hjælp to til funktioner Haster:D

24. april 2009 af Meandmy1 (Slettet)

f(x)=4x^2 - 21x + 20

g(x)=2x^2 -16x + 27

Jeg får det til

4x^2 - 21x+20=4x^2-16x+27

16x-21x+20=4x-16x+27

-17x+7=0

a=-17

b=7

c=1

Synes det ser meget forkert :/     Jeg skal finde koordinatsættene til skæringspunkterne mellem graferne f og g .


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2009 af mathon

skæring kræver

        f(x)                 =                    g(x)

4x2 - 21x + 20          =            2x2 - 16x + 27             som reduceres til

2x2 - 5x - 7 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2009 af HansL (Slettet)

f(x)=4x2 - 21x + 20

g(x)=2x2 -16x + 27

2x2 -16x + 27=4x2 - 21x + 20

-2x2+5x+7=0

d=b2-4ac=25+56=81

positiv d vil sige to løsninger

x=(-b +/- √d)/2a=(-5 +/- 9)/-4= -1 eller 3,5


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2009 af HansL (Slettet)

Og jeg har fået lavet fortegn omvent af marton, men det har ingen betydning for skæringspunkterne.


Svar #4
26. april 2009 af Meandmy1 (Slettet)

Tak :D


Skriv et svar til: Hjælp to til funktioner Haster:D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.