Kemi

redox reaktion.

26. april 2009 af katrine_aliah (Slettet)

Hej :)

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne redox reaktion, og samtidig ikke blot skrive OT-tal, men altså også komme med en lille kort forklaring..

Det der forvirrer mig er at der er 2 I'er på venstre side.. Er ellers udemærket til redoxreaktioner :)

kh. Katrine

IO3- + I- + (H3O) ---> I2 + (H2O).

H3O og H2O var tegnet ind i opgaven fra start af. På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af mathon

+5             -1                     0           0
  IO3-    +    5I-      +      →    I     +    5I            ladningen afstemmes med 6 H+ på venstre
                                                                  side

IO3-    +    5I-      +   6H+   →    3I2                  hydrogen afstemmes med 3 H2O på højre
                                                                  side

IO3-    +    5I-    +     6H+   →   3I2  + 3H2O       oxygen stemmer


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2009 af mathon

...eller
skrevet med H3O+

IO3-    +     5I-    +    6H3O+     →     3I2     +   9H2O


Svar #3
26. april 2009 af katrine_aliah (Slettet)

 men forstår ikke princippet med I'erne.. Hvordan kan du bare "tilsætte" 5 I på højre side? Hvordan ved du, at det er I der skal tilføjes og ikke f.eks. I2 eller I- osv..... Alt andet med redox forstår jeg nemlig 100 % :) Bare det med I'erne der forvirrer mig lidt ;( 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2009 af mathon

I både reduceres og oxideres til I med OT = 0 i I2

til lettelse for overblikket
er
I2 midlertidigt skrevet som  I  +   I

afstemningen ender op i

I + 5 I = 6 I = 3I2

..........
der er altså ikke pludselig tilføjet 5 I


Svar #5
26. april 2009 af katrine_aliah (Slettet)

 okay, nu jeg med.

Mange tak Mathon :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2009 af kieslich (Slettet)

#0  Betragt reaktionen på denne måde:
 

IaO3- + Ib- + (H3O) ---> IaIb + (H2O). Altså som om I er to forskellige stoffer.


Skriv et svar til: redox reaktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.