Matematik

Hvordan laver man en excelgraf udfra en ligning?

25. november 2004 af D@niel (Slettet)
Hej,

Overskriften siger næsten det hele, men Hvordan kan man lave en graf udfra en ligning?

Min ligning hedder:

f(x)=100+111((e^(-4x))-(e^(0,8x)))

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2004 af frodo (Slettet)

godt spørgsmål..

Brug i stedet programmet graph, der er freeware, og kan hentes på:

http://graph.padowan.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2004 af frodo (Slettet)

sorry. siden er her:

http://padowan.dk/graph/

Svar #3
25. november 2004 af D@niel (Slettet)

Jeg kan ikke umiddelbart komme ind på siden. :-/

Svar #4
25. november 2004 af D@niel (Slettet)

ahh, jeg er for langsom :)

Svar #5
25. november 2004 af D@niel (Slettet)

Så er programmet hentet, og det ser umiddelbart lækkert ud, men

Når jeg taster min funktion:

100+111*((e^(-4x))-(e^(0,8x)))

siger den at jeg mangler slutparantes. Det forstår jeg ikke en skid af. Er den ikke god nok?

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2004 af frodo (Slettet)

jo det du skriver der, er godt nok..

MEN i graph skal der sættes PUNKTUM istedet for komma.. Det løser problemet.

Svar #7
25. november 2004 af D@niel (Slettet)

ok, nu tegner den da en graf.. men den er ikke rigtig.


Jeg har sat y- og x-aksernes intervaller sådan at jeg kan se det nødvendige område, men grafen er helt hen i vejret.

Bl.a burde grafen jo slære y aksen i (0,100). Det gør den slet ikke..

Kan jeg ikke få dig til at taste den ind, og se om det kun er mig der laver rod i det?

Svar #8
25. november 2004 af D@niel (Slettet)

Kan programmet regne med e?

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2004 af frodo (Slettet)

ja, e reger den bare som tallet 2,7et eller andet.

Men den skærer også i (0,100) Det er bare svært at se.. Hvis du laver en tabel over værdierne, så ser du at den skærer i punktet.


Svar #10
25. november 2004 af D@niel (Slettet)

Ja, nu kan jeg også se at den skærer i (0,100), men denne her graf er alligevel ikke rigtig..

Den styrtdykker jo ned i minus tusind y, og det burde den ikke gøre...

Den skulle ikke ryge længere ned end y=40

:-/

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. november 2004 af frodo (Slettet)

hvorfor brude den ikke tyge længere ned end -40?

tag f(3)=-1123,5

Svar #12
25. november 2004 af D@niel (Slettet)

Sådan burde det ikke være... JEg har fået både graf og ligning i opgaven.

og der ligger y værdierne mellem ca 40 og 100

Brugbart svar (0)

Svar #13
25. november 2004 af frodo (Slettet)

kunne det så ikke være definitionsmængden i opgaven, der er indskrænket?

Det kan meget vel være i nogle sammenhænge..
Men derfor ser funktionen altså ligesådan ud som graph siger i virkeligheedn.

Svar #14
26. november 2004 af D@niel (Slettet)

hmm.. det fatter jeg ikke en skid af.. Der er ingen definitionsmængde..

Hvis jeg skriver præcis det samme på min lommeregner, får jeg den rigtige graf..

Svar #15
26. november 2004 af D@niel (Slettet)

Årrrrh, hvor er jeg dum.. Fortegnsfejl...


Det er altså det værste at spilde tid på den slags utilgivelige fejl..

Nå - men tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Hvordan laver man en excelgraf udfra en ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.