Matematik

Eksponentiel funktion

29. april 2009 af chetaah (Slettet)

Jeg er groet fast i et matematisk spørgsmål med følgende ligning: f(x) = 3,6 * 1,499351532x. spørgsmålet lyder:

''Hvornår vil omsætningen komme over 200 mio. kr., hvis udviklingen fortsætter på samme måde fremover''

Jeg har førinden udregnet fordoblingskonstanten til værende:  1,711336334


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2009 af mathon

...den nøjagtige opgavetekst - tak


Svar #2
29. april 2009 af chetaah (Slettet)

c) Bestem fordoblingskonstanten for denne funktion .

T2= ln2/(ln(1,499351532))

T2 = 1,711336334

d) Hvornår vil omsætningen komme over 200 mio. kr., hvis udviklingen fortsætter på samme måde fremover?

..............

det er ''d'ern'' ^ som jeg ikke kan finde ud af
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2009 af mathon

...og
den rigtige b-værdi
i
f(x) = b*ax
er
3,6 mio. ?


Svar #4
29. april 2009 af chetaah (Slettet)

a = 1,499351532

b = 3,6

.......... ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2009 af mathon

b = 3,6 mio. vel ?
........

der er jo lidt forskel
om
noget
       1) stiger fra 3,6 → 200 mio.
       2) stiger fra 3,6 mio. → 200 mio


Svar #6
29. april 2009 af chetaah (Slettet)

det er selvfølgelig 3,6 mio.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2009 af mathon

...måske i dine tanker
men
ikke i den tekst, du skriver

...........

(200 mio.) = (3,6 mio.)*at

at = (200/3,6)

ln(a)*t = ln(200/3,6)

t200 = ln(200/3,6)/ln(a) = ln(200/3,6)/ln(1,499351532)


Svar #8
29. april 2009 af chetaah (Slettet)

og hvad er det for en formel du bruger?


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. april 2009 af mathon

f(t) = (3,6 mio)*1,499351532t


Svar #10
29. april 2009 af chetaah (Slettet)

men hvad hedder den. så jeg lige kan finde den i bogen


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. april 2009 af mathon

...formentlig
eksponentiel udvikling/funktion...

eller

under modeller


Svar #12
29. april 2009 af chetaah (Slettet)

okay. mange tak


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.