Matematik

Er helt væk, det giver ikke mening :-S

29. april 2009 af Fnulle00 (Slettet)

ET sandsynlighedsfelt (U, P) er givet ved:

U            u1        u2        u3        u4       

P(u)       0,3        x         0,2        y

Bestem x og y, så hændelserne {u1, u2} og {u2, u3} er uafhængige

Jeg skal jo bare finde det ene variabel, hvorefter jeg kan finde x eller y eftersum summen a P(u) jos kal være 1. Men hvad skal jeg? Er helt lost :-S


Brugbart svar (3)

Svar #1
29. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 udnyt at P(u2)=P({u1, u2}∩{u2, u3})=P({u1, u2})P({u2, u3}) ... ved indsættelse kan du opskrive en andengradsligning i x ... som bare løses :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2009 af Mads00 (Slettet)

.........


Svar #3
29. april 2009 af Fnulle00 (Slettet)

P({u1, u2})P({u2, u3}) betyder

P({u1 + u2}) · P({u2 +u3})

eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. april 2009 af Dynin (Slettet)

#3 nej ... udfaldende kan ikke lægges sammen! {u1,u2} er hændelsen for udfaldet for u1 eller u2 ...


Svar #5
29. april 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Kan du prøve at opskrive den så den er regnbar? Kan ikek helt forstå det?


Brugbart svar (2)

Svar #6
29. april 2009 af Dynin (Slettet)

#5 P(u2)=P({u1, u2})P({u2, u3})  ⇔ x=(0,3+x)(x+0,2) ⇔ ... Hjalp det?


Svar #7
29. april 2009 af Fnulle00 (Slettet)

ja det hjalp, mange tak :-)


Svar #8
29. april 2009 af Fnulle00 (Slettet)

så får jeg af ligningen følgende:

0,3x+x2+0,2x

hvad gør jeg så? isolere x?


Brugbart svar (1)

Svar #9
29. april 2009 af Dynin (Slettet)

#8 du har vist en regnefejl et sted ... jeg får x2-½x+0,06=0 som er en andengradsligning i x. Der bare løses :)


Svar #10
29. april 2009 af Fnulle00 (Slettet)

hov du har da ret! Sorry :-)


Svar #11
29. april 2009 af Fnulle00 (Slettet)

så får jeg til sidst et lidt mærkeligt spørgsmål:

kan man med udgangspunkti dey angivne skema bestemme x og y, så hændelserne {u1, u2} og {u1, u3} er uafhængige?


Brugbart svar (1)

Svar #12
29. april 2009 af Dynin (Slettet)

#11 uafhægighed kræver P({u1, u2}∩{u1, u3})=P({u1, u2})P({u1, u3})  ⇔ P(u1)=P({u1, u2})P({u1, u3}) ⇔ 0,3=(0,3+x)(0,3+0,2) ⇔ ... ⇔ x=0,3 ... dvs. ja, nemlig med x=0,3 og y=0,2


Skriv et svar til: Er helt væk, det giver ikke mening :-S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.