Kemi

Organisk Kemi - strukturformel for nogle alkener

01. maj 2009 af 01-Nadia (Slettet)

Heej :)
Håber I kan hjælpe mig med nogle struktur formler for nogle alkener..

a) 2-methylbut-2-en (svar til 2 methyl-2-buten)

b)3-methylbut-1-en

c)2,3dimethylbut-2-en

Tak på forhånd... :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Det er svært at hjælpe dig, når du egentligt ikke er kommet med et bud selv.

- Men når du skal opskrive strukturen ud fra et navn begynder man altid bagfra.

Dvs. but-2-en, dette svarer til CH3-CH=CH-CH2-CH3(dobbeltbindingen sidder fra carbon 2-3)

Det næste man kigger på er sidegrupperne. Her er det en methylgruppe(CH3-), og denne sidder på 2, dvs:

CH3-C(CH3)=CH-CH2-CH3, hvor methyl gruppen sidder på carbon nummer tre(husk, at carbon kun har 4 bindinger at gøre godt med)

Prøv nu selv på b og c :-)


Svar #2
03. maj 2009 af 01-Nadia (Slettet)

Okaay takker :)


Svar #3
03. maj 2009 af 01-Nadia (Slettet)

b)

CH2 = CH2 - CH (CH3) - CH3

c..

CH2 - CH (CH3) = CH (CH2) - CH3

er der rigtigt?


Skriv et svar til: Organisk Kemi - strukturformel for nogle alkener

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.