Matematik

Simpel matematikopgave.

02. maj 2009 af aall (Slettet)

Hejj

Jeg har problemer med en lille ting. På lommeregner får jeg at 9^3/4 giver 3, men hvordan kan man regne dette ud, uden hjælpemidler ?

thanx...


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2009 af MN-P (Slettet)

91/2 = V9 = 3                              V9 kvadratroden af 9

Er du sikker på det du skriver her?


Svar #2
02. maj 2009 af aall (Slettet)

Altså 9^1,5 ..


Svar #3
02. maj 2009 af aall (Slettet)

sorry... der skulle have stået 9^3/4 = 27


Svar #4
02. maj 2009 af aall (Slettet)

Mit spørgsmål er så hvordan man kan regne ud at det giver 27 uden hjælpemidler ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2009 af kieslich (Slettet)

91,5 =  93/2  =  (91/2)3  = 33  = 27   ifølge reglen ap*q = (ap)q = (aq)p


Svar #6
02. maj 2009 af aall (Slettet)

taaak :D


Skriv et svar til: Simpel matematikopgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.