Matematik

funktion

03. maj 2009 af Melleh (Slettet)

er der nogle kloge hoveder der kan hjælpe mig med disse 2 stykker er helt på månen nemlig :D

spørgsmål 1)

grafen for en eksponentialfunktion går gennem punkterne (55,905) og (78,3723)

a) bestem en forskrift for funktionen, og bestem fordoblingskonstanten

spørgsmål 2)

i en bestemt type lukket kasse skal længden være 2 gange bredden, og højden skal være 0,4  gange breden.

a) bestem kassens overfladeareal udtrygt ved bredden

håber virkelig der er nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2009 af kieslich (Slettet)

a) brug regression til at bestemme forskriften på formen f(x) = b*ax,   nu finder du T2 = ln(2)/ln(a)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. maj 2009 af kieslich (Slettet)

b) kald bredden x, så er højden o,4x og længden 2x. Der er seks sider i par: 1). Låg og bund: areal = 2*bredde*længde. 2) forside + bagside: areal = 2* bredde*højde. 3) siderne: areal = 2*længde*højde.

Sæt ind og læg sammen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. maj 2009 af Dynin (Slettet)

ad 2) Overflade = 2*bh+2lb+2*lh= ... at indsætte det kendte ... nemlig  l=2*b og h=0,4*b


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. maj 2009 af mathon

bredde:           x
længde:         2x
højde:          0,4x

areal:
sideflader:         2*(2x)*(0,4x)      = 1,6x2
endeflader:        2*x*(0,4x)          =  0,8x2
låg + bund:        2*(2x)*x            =  4x2

sum
Ov(x) = 6,4x2


Svar #5
05. maj 2009 af Melleh (Slettet)

1000 tak for hjælpen, men forstår stadig ikke helt a. stadig :s


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. maj 2009 af mathon

alment:

y2 = b*ax2
y1 = b*ax1       som ved division giver

(y2/y1) = ax2-x1

b = y1/ax1

specifikt:

(3723/905) = a78-55

b = 905/a55     efter at a er beregnet


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. maj 2009 af kieslich (Slettet)

a) den nemme vej: solve(b*a^55= 905 and b*a^78=3723,{a,b})    og derefter T2 = ln(2)/ln(a)


Svar #8
05. maj 2009 af Melleh (Slettet)

10000 tak for hjælpen, i bare gode :)


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.