Matematik

konstanter for eksponential funktioner.

03. maj 2009 af !lost! (Slettet)

godaften :)

har et problem, som jeg håber nogen vil være så flink at hjælpe mig med.

det oplyses at f(x) = 15,71 · 0,8913x   (eksp. funktion)

hvad menes der med, at jeg skal fortolke konstanterne? hvad er konstanterne? :)

på forhånd, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2009 af kieslich (Slettet)

15,71 er startværdien (når x = 0).   0,8913 er fremskrivningsfaktoren. Og vækstraten er a-1 = -0,1087 = -10,87%  altså falder funktionen med 10,87% hvert år( eller når x stiger med en) 


Svar #2
03. maj 2009 af !lost! (Slettet)

mange tusinde gange tak!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2009 af Exupery (Slettet)

Ofte når der bedes om en fortolkning af konstanterne, menes der en fortolkning i henhold til opgaven. Alle kan skrive startværdi og fremskrivningsfaktor, men det giver ingen mening, hvis man ikke ved, hvad det betyder i forhold modellen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Det er nemmere at gå fra det generelle til det specifikke, end fra det specifikke til det generelle og tilbage til det specifikke.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2009 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/97785


Skriv et svar til: konstanter for eksponential funktioner.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.