Kemi

masseprocent beregning

05. maj 2009 af Destiny hope (Slettet)

Hvordan beregner jeg masseprocenten for jern i oxiderne Fe2O3(s) og Fe3O4(s)? Må meget gerne forklare.

på forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af mathon

find atommasserne i Det periodiske System
beregn derefter Fe-procenterne


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. maj 2009 af mathon

M(Fe2O3) = 2*(55,847 u) + 3*(15,999 u) = (111,694 u) + 47,997 u) = 159,691 u
med Fe-masseprocenten
[(111,694 u)/(159,691 u)]*100% ≈ 69,9%
 

M(Fe3O4) = 3*(55,847 u) + 4*(15,999 u) = (167,541 u) + (63,996 u) = 231,537 u
med Fe-masseprocenten
[(167,541 u)/(231,537 u)]*100% ≈ 72,4%

 


Svar #3
07. maj 2009 af Destiny hope (Slettet)

Tak for hjælpen, men hvorfor lægger du 47,997 u sammen med 111,694, og 63,996 sammen med 167,541? hvor kommer 47,997 og 63,996 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2009 af krutter (Slettet)

Oxygens antal gange molvægt fra det periodiske system


Skriv et svar til: masseprocent beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.